2013
27.03.

Špitálské předměstí v Kadani / ateliér Jana Šépky a Mirky Tůmové na FA ČVUT

Vypracované a představené studentské práce s cílem oživení Špitálského předměstí jsou zatím výsledkem čtrnáctidenní práce ve škole a týdenního workshopu v Kadani.

Každý z jedenácti týmů si zvolil podle vlastního uvážení vždy takovou koncepci, která podle jeho názoru nejlépe řeší daný prostor. Téma bylo zadáno co nejvolněji, aby studenti nebyli pokud možno nijak omezováni ve svých prvotních nápadech. Díky tomu získáváme pestrou paletu nejrůznějších řešení od úplné zástavby vycházející z původní historické stopy až po volný prostor pojatý jako park. Protože jsme chtěli, aby měli studenti možnost reflektovat ve svých návrzích názory místních občanů, byla zorganizována diskuze přímo v Kadani. Posléze proběhla na půdě fakulty prezentace před pozvanými odborníky, kteří také vyjádřili k projektům své podnětné připomínky.

Řada názorů a doporučení může znamenat pro některé týmu nový impuls, a tím i změnu jejich pohledu a dosavadního přemýšlení. V tuto chvíli zkoumáme reálnost jednotlivých projektů a v některých případech i změnu celkové koncepce.

Žádné komentáře.

Diskuse není otevřena.