2014
04.03.

Atelier Šépka proměnil jednu ze tří nominací na Olověného Dušana 2014!

Atelier byl nominován ve dvou kategoriích – jednak atelier jako celek, což je zásluha všech – Honzy s Mirkou, diplomantů a všech studentů

a dále byli nominováni na ocenění 2 týmy ve složení:

  • Miroslav Bachura, František Gattermayer, Magdalena Havlová a Markét Součková
  • Jana Kusbachová, Eva Kubjátová, Petr Čermák a Michal Decker.

Dušana vyhrál tým Jany, Evy, Petra a Michala, projekt který do tématu vesnice vnesl svěží vítr. Projekt, jehož nosnými myšlenkami byly transformace bývalého statku na výrobní objekt, přiměřené zahušťování sídla a přesah architektury potažmo urbanismu ke koncovým uživatelům, totiž k obyvatelům obce.

Za velký výkon a hlavně za krásný projekt jim děkujeme a moc moc gratulujeme!!

Je neskutečné, jak příběh končí nebo snad začíná? Příběh jménem vesnice. V atelieru se toto téma zpracovávalo vůbec poprvé a setkalo se s velkým ohlasem, a to nejen u studentů, odborníků při kritikách, ale nakonec i u jury Olověného Dušana, která neměla možnost vidět průběh práce, ale jen výsledek. Přesto byl dobrý, kvalitní, rozmanitý, hluboký a promyšlený. Je na čem stavět. Má to smysl..

Velký dík patří všem studentům právě skončeného zimního semestru 2013, všem kritikům, kteří se účastnili prezentací a kteří byli na obhajobách a samozřejmě Honzovi s Mirkou, jejich práce se studenty přináší výsledky, které jsou vidět. Někdy okamžitě, někdy za pár let, někdy ještě později..

odkaz na archiwebu

pohádka o Březně (vítězný tým Jana, Eva, Petr, Michal)

v příspěvku byly použity fotografie Honzy Mastníka a Jonáše Kolaříka

[Not a valid template]

Žádné komentáře.

Diskuse není otevřena.